BladetOnline_MG_8202.jpg

Bladet online

Bladre PDFere

Har I et foreningsblad, og vil I gerne lægge det på jeres hjemmeside, så det er tilgængeligt fra en computer eller tablet, så er den mest simple måde at oprette en PDF, som man kan bladre i. 

Hvad er en Bladre PDF?

En bladre-PDF er en PDF af jeres blad, som er oploadet til en af de mange online-servicer, der findes på internettet.

Hvorfor?

I har mulighed for at komme ud til en bred læserskare med jeres blad. Bladre-PDF’er er også en måde at spare penge på til tryk og porto til udsendelse af bladet, hvis jeres forening er spredt over et stort geografisk område.

Når jeres medlemmer åbner en bladre PDF, har de også mulighed for at downloade bladet med Adobe Reader eller evt. se ældre udgaver ved at vælge fanen "Arkiv".
Samtidig er det muligt at søge i de enkelte blade vha. søgefunktionen. 

Hvordan gør vi?

Når bladet er færdigt, skal I gemme eller eksportere en PDF. Det er lidt forskelligt, om man skal det ene eller andet, det kommer an på det program, I har lavet jeres blad i. 

Når I har jeres blad som PDF, skal I uploade det til den udbyder, I har valgt, og følge anvisningerne der. Husk at tilføje søgeord, i forbindelse med at I uploader bladet, da det primært er de ord, bladet bliver fundet på hos Google.

Når bladet er uploadet til udbyderen, er det klar til at blive læst, og det har fået en hjemmesideadresse.

Der er flere muligheder for at linke til bladet. I kan linke fra jeres hjemmeside til den hjemmesideadresse, hvor bladet ligger. Alternativt kan man hente en embed-kode fra bladets hjemmesideadresse og lægge den på jeres egen hjemmeside, så vil bladet kunne læses, som om det ligger på jeres egen hjemmeside. 

Den sidste mulighed er at foretrække, da læseren bliver på jeres hjemmeside og derfor ikke så let “kommer til” at hoppe videre og væk fra jeres hjemmeside. 

Hvor kan du lave en bladre-PDF?

Gratis

Issuu - en online-service, der er nem at bruge. Det er muligt at tilkøbe ekstra ydelser.

Det er muligt at indlejre visningen på din hjemmeside. Det betyder, at publikationen fra Issue vises direkte på din hjemmeside, så brugeren ikke bringes væk. Her finder du vejledning til hvordan man indlejrer Issuu på din hjemmeside. 

Koster penge

iPaper - en online-service, med mere detaljeret statistik og med mulighed for brug af interaktive elementer i bladet (f.eks. video). 

Kom-igang-video

Det er faktisk ret nemt at lægge jeres medlemsblad på nettet. I denne video kan du selv se hvor let det er:

 

Vi har også lavet en video, som viser dig hvordan du lægger en udgivelse i ISSUU på Facebook. Se den her: